Багер затисна мъж и дете
Багер затисна мъж и дете / Снимка: БГНЕС
Момчето, което пострада при инцидент с багер в благоевградско село, е било транспортирано в "Пирогов" в съзнание, информира за Дарик говорителят на болницата Мария Пойразова.

Тя допълни, че детето и към момента е в съзнание и е контактно. Настанено е в Детската реанимация на лечебното заведение, където му се правят редица изследвания.

5-годишният Матей от симитлийското село Брежани бе затиснат от багер. Инцидентът стана снощи около 20.45 часа. Италианският гражданин Мауро Канестрели, който от години живее в Брежани, извършвал изкопни работи с машината в имота си за построяването на басейн.

Работата му наблюдавало любопитно съседското дете. За да му покаже как се работи, Мауро качил малчугана в багера, но преминавайки по наклон машината се обърнала и затиснала и двамата.

На място са били извикани веднага аварийно-спасителния отряд на пожарната, екипи на полицията и на Спешен център. Италианецът има няколко счупвания на левия крак. Той е настанен в ортопедията на МБАЛ-Благоевград. Момчето е с травми на главата и на гръдния кош.