Абитуриентите на Банско
Абитуриентите на Банско / Снимка: Община Банско
Кметът Георги Икономов подари великолепно изпращане на абитуриентите на Банско. Красивите и стилни абитуриенти преминаха през дванадесет арки, в цветовете на българския трибагреник, по пътя си към централния площад.

Стотици жители на града, горди родители и развълнувани учители изпълниха площад „Никола Вапцаров” на първото по рода тържествено изпращане на завършващите средното си образование в Банско. Зрелостниците от трите гимназии бяха поздравени лично от кмета на Банско, който ги посрещаше на последната арка.    
 

Абитуриентите на Банско
Снимка: Община Банско


„Скъпи абитуриенти, пожелавам ви от днешния ден нататък, животът ви да бъде точно такъв, какъвто сте си го представяли през дванадесетте години в училище. Бъдете здрави, бъдете целеустремени и заредени с положителни мисли. Имайте смелостта да мечтаете и куража да сбъднете мечтите си. Искам да ви уверя, че винаги можете да разчитате на моята подкрепа!”, заяви в тържественото си слово към зрелостниците Икономов.

Изненадата на вечерта бяха възпитаници на Професионална лесотехническа гимназия „Никола Вапцаров” – гр. Банско, випуск 1967 г., които бяха дошли в града да честват 50-годишния юбилей от завършването си. Проф. Станимир Йорданов, поздрави днешните абитуриенти и гимназиалните колективи с празника и им пожела след 50 години те да бъдат на това място, за да продължат с приемствеността.

Финалът на тържеството по изпращане на абитуриентите бе даден със заря и конфети.