Редица населени места са без ток заради паднали дървета и скъсани електропроводи
Новият снеговалеж в Смолянско създаде допълнители проблеми за общините, които се борят с последиците от проливните валежи, съобщиха от Областна администрация.
 
След водното бедствие: Каква е ситуацията в Югозападна България (ВИДЕО)

Редица населени места са без електрозахранване заради паднали дървета и скъсани електропроводи Остава усложнена обстановката в цялата Смолянска област.

Продължава да е в сила частичното бедствено положение в общините Смолян, Рудозем, Неделино и Девин, а частично бедствено важи все още за община Борино. Община Мадан отмени частичното бедствено положение.

Новият снеговалеж в областта създаде допълнители проблеми за общините, които се борят с последиците от проливните валежи. По високите места снежната настилка надминава 70 см.

100-метров водовъртеж нанесе щети на Дяволското гърло (ВИДЕО)

Редица населени места са без електрозахранване заради паднали дървета и скъсани електропроводи. На места снеговалежът продължава, а проблемите идват от множеството падали дървета на територията на областта.

"Почти 70% от населените места в областта са без ток към 8:00 часа тази сутрин", съобщи заместник-областният управител Андрей Кадишев.

Има забрана за движение на тежкотоварни автомобили с маса над 12 тона с ремаркета и полуремаркета за цялата област, като останалите автомобили трябва задължително да бъдат с вериги, информират от Областно пътно управление.