В рамките на два дни служители от структурите на ОД на МВР-Пазарджик са задържали трима души, които превозвали 18 чужденци, съобщиха от полицията.

Задържаха поредната група мигранти край Шумен

Първият случай е регистриран вчера сутринта в района на 98-ми километър от автомагистрала "Тракия". При проверка на автомобил, управляван от 20-годишен мъж, се оказало, че в колата се транспортират пет чужди граждани.

След проведеното разследване те се оказали афганистанци, всичките без документи за самоличност. Мъжете са транспортирани в дом за временно настаняване на чужденци.

В Районното управление в Панагюрище е получен сигнал за лек пътен инцидент в центъра на средногорския град. На място полицейски патрул е констатирал, че микробус се е ударил в паркиран автомобил.

Задържаха мъж, превозвал мигранти на АМ „Тракия“ и опитал да подкупи полицаи

В микробуса полицаите открили 13 чужденци, сред които и едно дете. Станало ясно, че те са нелегално пребиваващи на територията на страната ни сирийски граждани.

Шофьорът на микробуса избягал, но след кратко издирване той и негова съучастничка, са задържани. Мъжът е на 29 години от София, а жената е 25 годишна,от Бургас. С мигрантите работят служители от група "Миграция".
БТА