Кметът на Велинград Костадин Коев издаде заповед за съставяне на комисия, която да извърши проверка на случая
Скандал в Иновативна детска градина "Фантазия" във Велинград. На няколко клипа, качени в социалните мрежи късно снощи, се вижда учителка, която скубе, бие и малтретира деца от детската градина.

Родители вече разпознаха жената от клипа - по думите им това е една от възпитателките. Петър Томанов, баща на детето, което е обект на насилие в клипа, разказа пред БНТ, че на няколко пъти синът му се е прибирал с белези по лицето или тялото.

"Казах на леличката, която е там, но те само отричат. Казват, че между децата си стават тези спорове и накрая получих клипа, който сте гледали. Детето ми не е толкова голямо и не е от разговорливите, но на няколко пъти обяснява, че щял да слуша, защото "леля Нели нямало да го затваря в тоалетната".

На няколко пъти бащата търсил директорката на детската градина, но кабинетът ѝ постоянно бил заключен.

"Все отсъства някъде по работа. Аз искам да си изместя детето в друга група, но не мога да го направя, защото постоянно я няма. Други родители също са се оплаквали, казват, че и те са откривали белези по телата на децата си и все са им казвали, че децата се бият".

Велинградчани са силно възмутени и призовават институциите да вземат мерки. За днес е планиран протест на родители не само от въпросната детска градина, а и от други детски заведения в града.

Кметът на Велинград Костадин Коев издаде заповед за съставяне на комисия, която да извърши проверка на случая. Това каза Бояна Сестримска, главен специалист „Връзки с обществеността” в Общината.

Сестримска допълни, че на провеждащата се в момента сесия на Общинския съвет има десетина човека, които искат да изразят своя протест срещу случилото се.

На заседанието присъства и директорът на детското заведение Мая Якимова. По случая вече работят от Отдел "Закрила на детето".

Районна прокуратура-Пазарджик наблюдава досъдебно производство за нанасяне на телесна повреда на малолетно дете от длъжностно лице от персонала на детска градина.

В момента се извършват разпити на свидетели. Предстои по делото да бъдат назначени експертизи и да бъдат проведени допълнителни процесуално-следствени действия, съгласувани с наблюдаващия прокурор. Първоначалният срок за приключване на разследването е двумесечен.  

За днес е планиран протест на родители не само от въпросната детска градина, а и от други детски заведения в града.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БНТ