Пунктове на БЧК са разкрити в 12-те общини на областта
Областната администрация в Пазарджик откри телефони за връзка, на които се подава информация, касаеща пристигащите на територията на област Пазарджик вследствие от военния конфликт в Украйна.

На телефони +359/ 34-40-00-12, 40-00-01 от 9:00 до 17:30 часа и денонощно на тел: +359 887/ 796-579 могат да подават информация: лица, които желаят да предоставят места на настаняване, лица, които желаят да предоставят дарения;лица, които пристигат на територията на област Пазарджик или вече са настанени, представители на общински администрации на територията на областта, съобщиха от администрацията.

В Добрич работи денонощна телефонна линия в помощ за граждани на Украйна

Предвид сложната обстановка в Украйна и нуждата от хуманитарна помощ на все повече бежанци, тръгващи към Румъния и България, областният управител Иван Васев изиска информация от кметовете на общини на територията на областта относно възможностите за настаняване на попадналите в кризисно състояние граждани, търсещи временна закрила.

Информацията се събира с цел постигане на по-добра координация, сътрудничество и взаимопомощ между гражданите и институциите на територията на област Пазарджик и ще бъде предоставена на Държавната агенция за българите в чужбина.

При необходимост Агенцията ще осигури контакт между отделните институции и гражданите, заявили зов за помощ. Областният управител Иван Васев посети офиса на на БЧК, където се срещна с директора на ОСБЧК Пазарджик Живко Дишков и доброволци от организацията, които приемат дарения във връзка с хуманитарната криза в Украйна.

Пунктове на БЧК са разкрити в 12-те общини на областта.