/ МБАЛ-Пазарджик
22-ма спешни медици от Спешно отделение-Пазарджик и ЦСМП-Пазарджик получиха за първи път топъл обяд от националната кампания #ХапкаНадежда , която е съвместна инициатива на Проект # ЗаДоброто и Гората.бг в партньорство с Фондация „Бикоуз: Помощ за благотворителността“, съобщиха от лечебното заведение.

Д-р Албена Петкова, която е дежурен лекар в Спешно отделение прие изключително развълнувана и със сълзи на очи дарението. „За първи път някой се сеща, че може да не сме се нахранили и да работим. Дано има повече такива хора, които да откликнат. Благодаря от сърце“, сподели д-р Петкова.

„Хапка надежда“ е обяд, чиято цел е да стопли 22-ма човека. Храната е приготвена от ресторант“Рони“ в Пазарджик, който първи се включва в иницативата в нашия град.

Собственикът на ресторанта Розалин Николов лично достави и раздаде обяда, който включваше пържени кюфтета, гарнитура и плодове. „Кампанията #ХапкаНадежда вече има свой живот в 12 града в страната.

Стартираме и тук и искаме да покажем своята съпричастност към хората, които са на първа линия и да ги подкрепим в този труден период. В Пазарджик се включваме, за да подарим хапка сила на малкото останали медици.

Моят апел е към всички бизнесмени и хора, които могат също да подкрепят #ХапкаНадежда", обясни Розалин Николов. От националната кампания са осигурени средства за обяд за три дни.

Освен за работещите в Спешно отделение и ЦСМП-Пазарджик ще бъде предоставен топъл обяд и за още 60 медици от всички Ковид отделения на МБАЛ-Пазарджик. От фирма „Оги Инвест“ ще финансират обяда за още три дни на спешните медици, а в следващите 10 дни Сдружение „Сърце за България“ на Гордън и Венета Мерк ще заплаща за приготвянето на храната за тях.

Розалин Николов пое ангажимент в ресторант „Рони“ всеки ден да се приготвя топъл обяд за медиците, докато има кой да финансира проекта. Той изрази надеждите си, че ако повече хора се присъеденят към инициативата, ще може да се осигурява храна за работещите във всички ковид отделения.