/ iStock/Getty Images
18 са новите положителни проби за COVID-19, регистрирани в област Пазарджик през последното денонощие, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

Едно лице от друга област ще прекара карантината си в областта, като с него общият брой на карантинираните става 19. Хоспитализирани са осем лица, в МБАЛ „Уни Хоспитал“ - 2, в „МБАЛ-Велинград“ - 1, в МБАЛ „Здраве“ - Велинград - 3,в „МБАЛ-Пазарджик“ - 1 и в УМБАЛ „Пълмед“ - Пловдив - 1.

27 нови случаи на COVID-19 в област Пазарджик

От новозаразените осем са жени и десет мъже, на възраст от 21 до 76 години.
Новорегистрираните са от следните населени места: от град Пазарджик - 3, от село Мокрище - 1, от село Аканджиево - 1, от село Говедаре - 1, от град Панагюрище - 1, от село Бъта - 1, от село Попинци - 1, от град Септември - 1, от град Ветрен - 1, от град Велинград - 4, от град Костандово - 1, от село Дорково - 2.

Починали са двама мъже, хоспитализирани в МБАЛ-Пазарджик - на 66 години от Пазарджик, с онкологично заболяване, и на 50 години от Пещера, с онкологично и хронично белодробно заболяване, както и мъж на 75 години от село Грашево, който е на домашно лечение със захарен диабет и сърдечна недостатъчност, и жена на 76 години от село Виноградец, на домашно лечение с хронична сърдечна недостатъчност, захарен диабет и ХОББ. 
Агенция "Фокус"