Versace пуска свой мобилен телефон
Versace пуска свой мобилен телефон / снимка: БГНЕС

Италианската модна къща "Versace" (Версаче) ще представи първия си модел луксозен мобилен телефон на пазара. Разположената в Милано модна къща съобщи, че ще започне продажбата на новия модел през пролетта. Телефонът ще бъде показан за първи път пред клиенти по време на Седмицата на висшата мода в Париж по-късно този месец. Няма точна информация каква ще бъде цената на новия модел.

"Versace", която разшири дейността си в продажбата на бижута, часовници и вътрешен дизайн, съобщи, че е подписала споразумение за лиценз с ModeLabs Group за дизайна, производството и разпространението на телефона, пише БГНЕС. Известната модна къща, продукт на Джани Версаче, която в момента се управлява от сестра му Донатела, брат й Санто и дъщеря й Алегра, тъкмо представи мъжката колекция есен/зима 2010/2011 на Седмицата на модата в Милано.

Това няма да бъде първата модна къща, която представя свой модел мобилни телефони на пазара. Джорджо Армани представи свой модел през октомври на цена от 700 евро, а "Прада" също продаваше свой телефон на пазара за известно време.