SsangYong показва концептуален пикап
SsangYong показва концептуален пикап / снимка: Агенция Speed-Press

След по-малко от месец SsangYong ще покаже в Женева стилен концептуален пикап, който се очаква в скоро време да замести актуалния модел Actyon Sports.  Като запазва характеристиките на традиционен пикап, прототипът представя една по-съвременна визия за модерен Sports Utility Truck с елементи, заимствани от много харесвания всъдеход Korando.

Успехът на наскоро дебютиралия компактен SUV с дизайн от Джуджаро, който се радва на висок рейтинг както в родината си, така и в Европа, дава основание на маркетинг специалистите да очакват радушен прием и на пикапа, който е насочен основно към градските хора с младежки дух и активен начин на живот.

Концептуалният SUT е от калибъра на настоящия Аctyon Sports: дължина 4985 мм, широчина 1910 мм , височина 1755 мм височина. Благодарение на междуосието от цели 3060 мм пикапът има в допълнение към двойната кабина голяма товарна платформа.  Новият двулитров дизелов двигател, с който първоначално ще бъде пуснат SUT 1 concept, е с максимална мощност от 155 к.с. и максимален въртящ момент от 360 Нм, наличен в интервала между 1500 - 2800 об/мин.

Благодарение на този еластичен двигател пикапът ще ускорява без проблем още в ниските обороти и ще показва забележителна динамика при движение в градски и извънградски условия. Агрегатът ще отговаря официално на актуалните екологични изисквания Euro 5, а неофициално от SsangYong потвърждават, че в техническо отношение покрива и бъдещите еконормативи Evro 6.

Новият модел на корейските „дракони” ще се предлага с механична или автоматична скоростна кутия, като и двете са 6-степенни, а задвижващите колела могат да са 2 или 4, в зависимост от избора на клиента. Продажбите в Европа и на останалите пазари се очаква да стартират в началото на 2012 г.

Агенция Speed-Press