Смахнати изобретения изумиха панаира CeBit
Смахнати изобретения изумиха панаира CeBit / снимка: Reuters

Повече от 4200 продукта, които са част от най-новите предложения на световните технологични гиганти, бяха представени на посетителите на изложението CeBit в германския град Хановер.

„Може да инсталирате това приложение, където пожелаете, дори на работния плот на личния ви компютър, а след това може да заснемете снимка, за да видите как професионалният грим би изглеждал на вашето лице”, сподели пред репортери един от участниците в германския технологичен панаир.

Друг от щандовете на изложението пък предлага на посетителите си невероятни изживявания в компанията на интелигентен робот, който дори ръкомаха на минувачите. „Той може да вижда хората, които минават покрай него. Той реагира на техните движения, маха им с ръка и дори ги кани да се доближат до него, за да си говорят. Роботът владее 27 различни езика и разпознава някои ключови думи, които използва, за да пее песни и дори да говори с околните му”, заяви друг от участниците в CeBit.

По време на панаира в Хановер ще бъде представен и новият вид технология за онлайн пазаруване, който не изисква натискане с пръст, а единствено движение на ръката, посочва БГНЕС. „Виждате, че мога да разглеждам всички продукти само с ръкомахане. Технологията представлява виртуален каталог, работещ с двете камери, разположени тук горе, които представляват очите й”, сподели участник в технологичното събитие.