Рисия ще достави вертолети на Йордания
Рисия ще достави вертолети на Йордания / netinfo

По време на посещението на президента на Русия Владимир Путин в Йордания Москва и Аман подписаха договор на обща стойност 35 милиона долара за доставка на шест руски вертолета тип КА-226 за нуждите на Хашемитското кралство, съобщи ДПА.

Този тип вертолети са разработени специално за нуждите на руското министерство на гражданската отбрана, извънредните ситуации и ликвидиране на последствията от стихийните бедствия. Те са пригодени за спасителни операции, евакуиране на болни и пострадали, за доставки на товари в райони на стихийни бедствия и за патрулни операции.

Йордания ще използва шестте машини за оказване на спешна медицинска помощ и за пръскане на обработваеми площи с хербициди.

Производителят на вертолетите – руската компания "Оборонпром", подписа миналата година договор с Йордания за създаване на смесена компания, която ще произвежда вертолети за нуждите на кралството и на други страни от района. Новата компания ще бъде разположена на територията на международното летище в Аман и ще започне работа през тази година, посочва ДПА.

По време на посещението на руския президент в Аман бе подписан и договор са създаване на смесено руско-йорданско предприятие за производство на автомобили.