Майкрософт пуска безплатна антивирусна програма на български език

Майкрософт  пуска безплатна антивирусна програма на български език
Майкрософт пуска безплатна антивирусна програма на български език / снимка: Reuters

Американската корпорация  Майкрософт пуска безплатно от 17 февруари антивирусната програма  Microsoft Security Essentials за още 18 допълнителни страни и 14 нови езика, сред които и български, съобщиха от компанията.
    
По този начин броят на страните, за които е валидна тази програма от септември 2009 година става 72, а езиците 25. Софтуерът не се нуждае от регистрация, пробни версии или обновления и може да се изтегли директно от страницата на Майкрософт  на адрес http://www.microsoft.com/security_essentials/ след 17 февруари, съобщава БТА.
   
Microsoft Security Essentials се предлага като допълнителна полза само за компютри, използващи оригинален Windows. Защита в реално време като тази, която предоставя Microsoft Security Essentials, е много добро оръжие за борба срещу зловреден код; за да се подобри като цяло нивото на сигурност на екосистемата обаче, е нужно да се спре зловредният код в източниците на разпространението му, обясняват специалистите.
    
Антивирусната програма е налична за Windows XP SP2 или SP3, Windows Vista и Windows 7, включително за режима Windows XP mode за 32 битови и 64 битови операционни системи.