/ Guliver/Getty Images
Британската компания Jaguar Land Rover представи прототип на спортния седан Jaguar XE SV Project 8.
 
Автомобилът е подготвен от специалистите във филиала Special Vehicle Operations. Той има двигател с мощност 600 к.с. и вече е преминал тестове на пистата "Нюрбургринг" в Германия.
 
Все още са тайна точните технически параметри на автомобила, посочва лента.ру, но представители на фирмата подчертават, че той ще се превърне в най-екстремният и мощният в историята на марката.
 
"Сега е най-подходящият момент да представим новия продукт SVO, който ще се превърне в най-екстремната суперкола в историята на Jaguar. Новият Jaguar XE SV Project 8 повишава аеродинамичните възможности и технологичните си системи на ново ниво - той е предназначен за истински ентусиасти и най-взискателните колекционери. Цената на автомобила ще отразява изключителния му характер и строго лимитираното количество на достъпните бройки", пояснява управляващият директор на Special Vehicle Operations Джон Едуардс.
 
Jaguar Cars е марка на британската транснационална автомобилостроителна компания Jaguar Land Rover. Централата е в покрайнините на Ковънтри, графство Уест Мидлендс. От 2008 г. е собственост на индийската Tata Motors.
 
БГНЕС