Facebook направил света по-отворен и по-сплотен
Facebook направил света по-отворен и по-сплотен / BGNES

Основателят на Facebook Марк Цукерберг изпрати отворено писмо до всички потребители на социалната мрежа. В него той отбелязва, че през изминалата година светът е станал по-отворен и по-свързан. "Благодарение на вас днес над 350 милиона души използват Facebook, за да споделят живота си онлайн", обръща се към потребителите Марк Цукерберг.

Концентрирахме се върху създаването на необходимите ресурси, за да споделяте и контролирате вашата информация. Стартирайки преди пет години с първата версия на Facebook, днес ние даваме възможност да контролирате данните си и да ги споделяте само с отбрани хора или в групи. Работата ни по контрола на личната информация продължава и днес, уверява основателят на социалната мрежа.

На финала Марк Цукерберг благодари на всички потребители за това, че са част от Facebook днес, защото така "светът е станал по-отворен и по-свързан".

25-годишният днес Марк Цукерберг създава Facebook в Харвард през февруари 2004. Целта е страницата да бъде достъпна за колкото се може повече хора по света. Миналата година богатството му се оценява на 1,5 милиарда долара, а според списание Forbes той е най-младият богаташ, който не е наследил парите си. Неслучайно мнозина сравняват израсналия в американско-еврейско семейство Цукерберг с Бил Гейтс.