s
s / iStock/ Getty images/ Freepik
Почистването на прозорците и гладките повърхности вече е лесно!
Миенето на прозорци е сред домакинските занимания, които изискват най-много усилия. Уж е почистено идеално, а само след няколко часа слънцето блясва в прозорците под друг ъгъл и разкрива тъжната истина – прозорците са замазани, виждат се чертите от четката или стои „на облаци“ - онези кръгове от мръсна вода, които са останали след самоотверженото търкане.
 
Същото разочарование се изпитва след почистването на плочките в банята, стъклените плотове на масата или витрините на шкафа в дневната. Просто почистването на гладки повърхности невинаги върви гладко.
 
Има ли разрешение? Естествено! Както за всяка друга дейност, така и за миенето на прозорци има малки трикове, които улесняват процеса и подобряват крайния резултат.
 
Как се премахват лепенки от прозореца
 
Дали са сложени там от творчески детски ръчички или са останали след смяната на дограма или от транспортирането, лепенките и следите от лепило по стъкла и прозорци се премахват наистина трудно. Малката тайна е да се използва мазнина – зехтин или олио. С нейна помощ петното изчезва, а мазнината се измива по стандартния начин – с вода и сапун.
 
Как се премахват упорити петна от плочките

h
iStock/ Getty images/ Freepik

За този случай се използва спирт или парфюм. Напръсква се петното, изчаква се малко и се измива по обичайния начин. Напомняме, че плочките в банята и теракотата не се търкат с груби, абразивни гъби, защото може да се нарани гланцираната повърхност.
 
Как се мият прозорци бързо, лесно и качествено
 
Миенето на прозорците се състои от няколко етапа – първоначално сваляне на праха и замърсяванията с вода и препарат и последващи изплакване и излъскване само с вода.
 
В стандартния случай измиването и лъскането се прави с купчина стари вестници или сериозно напоени с вода микрофибърни кърпи. В единия случай са нужни поне 10 броя неделни вестници, а в другия – трябва да се подложат отново вестници, но на пода под прозореца, за да се обира течащата вода.
 
Тук не включваме многократното качване и слизане от стола или стълбата, за да се изплакне кърпата и отново да се напръска препарат за прозорци.

Интелигентното решение на проблема с прозорците е да се използват акумулаторни уреди за почистване от Karcher.
 
Те се включват във всички стъпки на почистването на прозорците, като спестяват 2/3 от времето и усилията.
 
За първата стъпка – измиване с препарат и гъба, може да се избира между два варианта – уред с микрофибърна кърпа и пръскалка за препарат или акумулаторна виброчистачка.
 
С първия от двата уреда почиствате по познатия начин, просто използвате само един уред, с който едновременно пръскате препарат и избърсвате.
 
С втория уред няма нужда да търкате, защото вибрациите на машинката правят всичко вместо вас. Простo трябва да „разходите“ уреда по цялото стъкло или повърхност.

За следващата стъпка, която ще ви спаси и от вадичките мръсна вода и от ивиците, се включва  акумулаторният уред за почистване на прозорци Kärcher WV. Той има гумени пера, с които излъсква повърхността до блясък, а водата се всмуква в малък контейнер.     
 
Само с едно зареждане уредът може да измие и излъска до 35 прозореца. Достатъчно е, нали?
 
Резултатът са идеално почистени прозорци и гладки повърхности за три пъти по-кратко време и със значително по-малко усилия. Само трябва да изчакате един ден без дъжд.