Владимир Путин
Владимир Путин / БГНЕС
Руските власти призоваха журналистите, които отразяват действията на руския президент Владимир Путин, да не се явяват на официални събития, ако не се чувстват добре, за да предпазят персонала на Кремъл от коронавируса, предаде Ройтерс.

Москва е потвърдила официално 34 случая на заразяване с коронавируса. Засега в Русия няма починали от вируса.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви пред медиите, че медицинските грижи, които получава руският президент, са изключително висококачествени и той работи с пълен капацитет. Песков отказа да съобщи дали Путин си е правил тест за заразяване с коронавируса.

Путин: Собствениците на големите компании вече не влияят на политиката в Русия

По-рано тази седмица руски депутат пренебрегна правилата за задължителна самоизолация, за да присъства на парламентарно заседание, на което президентът произнесе реч. Песков обаче заяви, че Путин не е имал никакви контакти с депутата.

Говорителят на Кремъл добави, че перспективите за провеждане на среща на високо равнище на петте постоянни членове на Съвета за сигурност на ООН са много големи, предаде ТАСС. Прекалено рано е да се каже дали ситуацията, свързана с разпространението на коронавируса, може да им повлияе, добави той, уточнявайки, че тази среща може да се проведе на юбилейното заседание на Общото събрание на ООН през септември.

"Има определени сигнали, че Великобритания също би била заинтересувана от провеждането на подобна среща", заяви Песков в отговор на въпрос дали Лондон е отговорил официално на предложението.
БТА