Жена хвърли ябълков пай по председател на комисия в американския Сенат
Жена хвърли ябълков пай по председател на комисия в американския Сенат / снимка: БГНЕС, архив

Жена, представяща се за пацифистка, замери с ябълков пай председателя на комисията по въоръжените сили в горната камара на американския Конгрес - Сената, предаде АП. Инцидентът станал по време на среща на сенатор Карл Левин с негови избиратели в град Биг Рапидс, в щата Мичиган.

В края на срещата мъж се приближил до сенатора под претекст, че иска да му зададе въпрос. После му изчел дълга декларация, след което дошла жената и размазала ябълковия пай върху Левин. Нападателката, 22-годишната Ахлам Мохсен от град Колдуотър, била арестувана по обвинения за атака и  предизвикване на безредици. При арестуването си тя успяла да каже пред местни журналисти, че чрез нападението си искала да отправи посланието, че демократите и либералите в САЩ са също толкова замесени в насилието, причинено по време на войните, колкото и републиканците, уточнява БТА.

Миналата година Мохсен пак беше задържана по време на седяща стачка на пацифисти пред регионалния офис на сенатор Левин в град Лансинг. Заради сегашното нападение с ябълковия пай обвинения могат да бъдат предявени и срещу мъжа, прочел дългата декларация преди удара по Левин със сладкиша, както и друга жена, която заснела цялата сцена с видеокамера.