/ ThinkStock/Getty Images
Затворник, осъден за убийство твърди, че трябва да бъде освободен, тъй като е „умрял“ по време на медицинска процедура и така на практика е излежал доживотната си присъда, предава британската медия Sky News. Съдът е отхвърлил иска му, понеже ако мъжът можел да го отправи, то би следвало още да е жив.

Чарлз Менсън – жестокият убиец, за когото Тарантино ни припомни

Бенджамин Шрайбер е осъден на доживотна присъда за убийство през 1997 г. и оттогава е зад решетките. Той твърди, че сърцето му е спряло пет пъти по време на престоя му в болница през 2015 г. По-рано той подписва молба, според която не трябва да бъде реанимиран, ако сърцето му спре. Медицинските служители се обадили на брат му в Тексас, САЩ, който им е казал да дадат на Шрайбер нещо за успокояване на болката, ако той изпитва такава и да изпълнят молбата му, без да се опитват да го спасяват. Докторите в последствие са използвали медикаменти срещу щетите от камъни в бъбреците. 

Сръбски затворник в Германия избяга с помощта на саморъчно направена конструкция

Шрайбер твърди, че е осъден да лежи в затвора до края на живота си, „не плюс един ден“. 
Той е поискал да бъде освободен през 2018 г., но съда е отхвърлил молбата му. „Шрайбер или е жив, в който случай той трябва да остане в затвора или мъртъв и в такъв случай неговото искане е съмнително“, се казва в изявлението на съда.