/ ThinkStock/Getty Images
Сърбин, осъден за грабеж с насилие в Германия, избягал от затвора, като успял да прескочи петметрова стена, заявиха затворническите власти на страната, цитирани от ДПА.

42-годишният мъж избягал в четвъртък с помощта на метална конструкция, която тайно изработил преди това. Той все още се издирва.


Говорителка на затвора в град Бохум каза, че заради ремонт нямало персонал на петте наблюдателници. По думите й в района, където станало бягството, нямало камера за наблюдение.

Съобщава се, че мъжът, осъден на лишаване от свобода до 2021 г., бил в много добра физическа форма заради тренировките в спортната зала на затвора. Докато други затворници тренирали в залата, пазени от надзиратели, той казал, че отива да се изкъпе. Използвал възможността, за да се покатери през тавански прозорец на покрива и изтичал до спортна площадка, където взел конструкцията, която бил направил. С нейна помощ се изкачил по стената и използвал гимнастическа постелка, за да се предпази от бодливата тел.

Полицията изпратила следови кучета и хеликоптер и разпространила снимки на беглеца, който имал дълга до раменете кестенява коса и татуировки.
 
БТА