/ Guliver/Getty Images
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун нареди да започне подготовка за втората му среща на върха с президента на САЩ Доналд Тръмп, предаде ДПА.

БГНЕС

Ким изрази огромно задоволство, след като получи писмо от Тръмп, и похвали необикновената решимост на американския президент за нова среща, на която да бъде обсъден въпросът за денуклеаризацията на Корейския полуостров, предаде севернокорейската информационна агенция КЦТА.

Избрано е мястото за втората среща на Тръмп и Ким Чен-ун

Доналд Тръмп заяви в неделя след разговор със севернокорейския представител Ким Йон-чхол във Вашингтон, че втората среща с Ким Чен-ун ще бъде най- вероятно в края на февруари.

БГНЕС

Вече е избрана страна домакин на срещата, но името й ще бъде съобщено по-късно. Твърди се, че това е Виетнам.

Тръмп и Ким се срещнаха за първи път през юни 2018 г. в Сингапур, където Ким изрази готовност за пълна денуклеаризация. Двете страни обаче не поеха конкретни ангажименти за това как КНДР ще се освободи от ядрения си арсенал и какво САЩ предлагат в замяна.

Тръмп се срещна с пратеника на Северна Корея

Ким Чен-ун заяви, че е уверен в позитивното мислене на президента Тръмп и че търпеливо, добросъвестно и стъпка по стъпка ще върви заедно със Съединените щати по пътя към поставената цел. 
БТА