Въздушният и железопътният транспорт в Европа се борят със зимата
Въздушният и железопътният транспорт в Европа се борят със зимата / снимка: Reuters

Летищата и железопътните гари в основните транспортни центрове в Европа поддържат много от самолетните и влаковите линии, но не изключват вероятността заради тежките зимни условия да има отмяна или закъснения на полети и влакове, предизвикващи хаос от няколко дни, предаде Асошиейтед прес.

Лондонското летище "Хийтроу" обяви, че днес десетки полети ще излетят по разписание. От летището във Франкфурт твърдят, че изпълнението на разписанието на полетите бавно се връща към нормалното си състояние. От общо 1300 полета, предвидени за днес, само 70 са били отменени, докато вчера броят на отменените полети бе 550.

Влаковете "Евростар" между Великобритания и континенталната част на Европа пътуват почти без нарушение на разписанието, посочва АП. Въпреки това от компанията обявили, че на терминалите има смисъл да идват само хора с вече купени билети. В началото на седмицата гишетата на "Евростар" бяха буквално окупирани от хиляди пътници, чиито полети са били отменени.

Според метеорологичните прогнози в цяла Англия и Уелс се очаква нов снеговалеж. Нов сняг не се очаква през близките дни в района на Лондон, където е и летището "Хийтроу".