/ БГНЕС
Потвърдена е смъртта на още един човек - шофьор на камион, при срутването на мост на река Тарн в Югозападна Франция, съобщи кметът на Мирпоа сюр Тарн за телевизия Бе Еф Ем, като добави, че спешните служби се опитват да извадят мъжа от кабината на камиона. На мястото работят 70 пожарникари, водолази, екипи с кучета и три хеликоптера, предаде ДПА.

Момиче загина при срутване на мост в Югозападна Франция (СНИМКИ/ВИДЕО)

По-рано днес смъртта на 15-годишно момиче бе потвърдена от прокурора на Тулуза Доминик Алзеари, който съобщи ,че висящият мост в Мирпоа сюр Тарн е рухнал, когато тежък камион и семейна кола навлезли в него от двата края.

Тялото на момичето, което било в леката кола, бе извадено от спасителите, а майката, която успяла да изплува от автомобила, бе спасена от случайно намиращи се наблизо хора.

Спасителите издирваха шофьора на камиона и проверяваха дали и други коли са пострадали, но изглежда че няма такива, добави Алзеари на пресконференцията днес. Префектурата на От Гарон (Горна Гарона) съобщи, че са хоспитализирани петима души, сред които минувачите, притекли се на помощ, и двама пожарникари.
 
БТА