Войници изнасилили и убили жена в Ирак
Войници изнасилили и убили жена в Ирак / netinfo

Американски войници са извършили предварително планирано престъпление в Ирак, където са изнасилили жена, а после са убили нея и семейството й, съобщи пожелал анонимност източник от Пентагона, цитиран от Асошиейтед прес и ИТАР-ТАСС.

Петима войници от 502-ри пехотен полк нахлули в иракска къща, затворили в една стая двама мъже и едно момче, изнасилили жената и я застреляли.

В опит да прикриятдеянието си, американците заляли тялото на жената със запалителна течност и го изгорили, а след това убили мъжете и момчето. За случилото се било съобщено едва на 22 юни от двама военнослужещи от същия взвод на 502-ри пехотен полк. Те не са били свидетели на случилото се, но са дочули разговори във взвода си при подготовката на престъплението и след извършването му.

Два дни по-късно командирът на 4-та пехотна дивизия генерал-майор Джеймс Търман, командващ американските сили в района на Багдад, дава нареждане да се започне наказателно разследване по сигналите. 4-ма от бойците са задържани под стража в американска база близо до Махмудия. Ако бъдат признати за виновни, те може да получат смъртни присъди.