/ БТА
Руската противовъздушна отбрана е унищожила тринадесет украински дрона тази нощ, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на Министерството на отбраната на Русия.

По шест безпилотни летателни апарата, изпратени от украинските сили, са били свалени над Белгородска и Курска област, а един - над Брянска област, уточняват от ведомството, цитирани от ТАСС.

Украинските военновъздушни сили казаха днес, че през изминалата нощ Русия е насочила към украинска територия 81 дрона и е изстреляла 4 ракети, предаде Ройтерс.

ВВС на Украйна обявиха в изявление в приложението "Телеграм", че противовъздушната им отбрана е свалила 66 от тези безпилотни летателни апарати, а е изгубила следите на 13 от тях в няколко украински области.

Руско нападение, извършено тази нощ, е причинила смъртта на един човек в югоизточния украински град Запорожие, а поне четирима, сред които две деца, са ранени, предаде Ройтерс, като се позова на днешно съобщение на местните служби за спешна помощ.

Междувременно в централната Полтавска област руски атаки са повредили енергийна инфраструктура, като без електричество са останали около двадесет населени места, информираха днес местните власти.

Нанесени са щети и на жилища в областта, като пострадали няма, уточни Полтавската областна военна администрация в приложението "Телеграм".


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Иво Тасев/БТА