Военното положение в Грузия удължено до 8 септември
Военното положение в Грузия удължено до 8 септември / БГНЕС

На извънредно заседание парламентът на Грузия подкрепи предложението на президента Михаил Саакашвили за продължаване на военното положение в страната до 8 септември, предаде ИТАР-ТАСС.

Указът за въвеждане на военно положение в Грузия за срок от 15 дни бе подписан от президента на 9 август, след началото на конфликта в Южна Осетия, и същия ден бе одобрен от парламента, припомня БГНЕС.

Междувременно стана ясно, че руските подразделения ще продължат да контролират грузинския пристанищен град Поти на Черно море, като извършват патрулни обиколки.

Това съобщи заместник-началникът на генералния щаб на руската армия генерал-полковник Анатолий Ноговицин. "Патрулирането е форма, посочена в международното споразумение. Поти не влиза в зоната за сигурност. Но това не означава, че ще стоим зад оградата и ще гледаме, докато те се разтакават на техните хъмви (американски всъдеходи)”, цитират думите на Ноговицин руските агенции. Руските сили продължават да са на изнесени напред позиции в западна Грузия, на изхода на пристанището Поти и Теклати, уточнява АФП.