Висш унгарски служител: САЩ искат да напълнят Европа с мюсюлмански мигранти
Висш унгарски служител: САЩ искат да напълнят Европа с мюсюлмански мигранти / снимка: БГНЕС, архив

Американският президент Барак Обама и САЩ подкрепят незаконната миграция в Европа, защото искат да напълнят континента с мюсюлмани, каза в четвъртък началникът на канцеларията на унгарския министър-председател Виктор Орбан - Янош Лазар, цитиран от Асошиейтед прес.

Папата призова Европа да събори стените срещу мигрантите

"Не много отдавна, когато беше на посещение в Европа, президентът Обама ясно се изказа в подкрепа на важността на миграцията, заселването и дори принудителното заселване (на мигранти)", заяви Лазар на пресконференция.
Обама и Америка "следват много силна политика в подкрепа на миграцията, на незаконната миграция с цел да има колкото се може повече мюсюлмани в Европа", каза той.

Унгария прави референдум за квотите бежанците в ЕС

Лазар също така описа родения в Унгария американски финансист Джордж Сорос като знаменосец на имиграционната политика на Обама за Европа и заяви, че "определени американски групи" искат Европа да бъде "разводнена . . . така че Европа и Америка да могат да си сътрудничат без ограничения".

Меркел: Богата Европа да се справи с бежанската криза единно

Лазар определи Сорос като покровител на бившия американски президент Бил Клинтън и настоящия претендент за Белия дом Хилари Клинтън, а също като поддръжник на Демократическата партия, който е "готов да излезе" срещу Орбан.

Повече от половината губернатори в САЩ не искат бежанци от Сирия

Говорителят на Белия дом Джош Ърнест каза, че не е запознат с коментарите на Лазар, но каза: "Не съм сигурен, че те заслужават отговор."

Източник: БТА