Венеция глобява туристи за непристойно поведение

Венеция
Венеция / Gettyimages
Властите в италианския град Венеция обявиха, че въвеждат „12 златни правила за поведение на гостите”, а при нарушение глобата ще е от 25 до 500 евро, съобщи асоциацията на руските туроператори.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА КРАСИВАТА И РОМАНТИЧНА ВЕНЕЦИЯ (СНИМКИ)

„Венецианските власти обявиха увеличаване на глобите за непристойно поведение. Вместо предишните 50 евро за къпане в каналите ще се плащат 500 евро. За разходка в града по бански костюм или с разголено тяло глобата става 200 евро. По 100 евро ще се взимат от всеки, който си прави пикник на обществено място или кара велосипед в пешеходни зони”, се казва в съобщението.

Скандален плаж изникна край Венеция, стана оазис за фашисти (СНИМКИ)

Напомня се също, че властите предвиждат глоба за писане по паметници (400 евро) и да правене на боклук (25 евро). Туристите ще бъдат информирани за 12-те правила чрез нова кампания #EnjoyRespectVenezia („Наслаждавай сеУважавай Венеция”) в социалните мрежи, както и със съобщения и плакати на сайта на общината, на билбордове и в местата, където има най-голямо струпване на хора. Кампанията ще е на 10 езика.

Първата жена гондолиер във Венеция си сменя пола (СНИМКИ)


Във Венеция вече действа ограничение на броя на туристите, които могат да посещават центъра на града. Вместо 100 000 души, се събират да гледат фестивала Festa del Redentore), ще бъдат допускани само 60 000.

Въведен е и мораториум върху строителството на нови хотели и ресторанти за бързо хранене в историческата част на Венеция.
БГНЕС