/ Thinkstock/Getty Images
Съединените щати предупредиха, че произведените в Китай дронове могат да бъдат използвани за шпионаж.

Според Вашингтон китайските дронове могат да бъдат използвани за достъп на Пекин до личните данни на техните потребители.

Основателят на Хуауей: САЩ подценяват силата на компанията


Министерството на вътрешната сигурност на САЩ сигнализира в понеделник за потенциалния риск в областта на защитата на личните данни, който създават произведените в Китай дронове, съобщи телевизия Си Ен Ен.

САЩ предупредиха европейските си съюзници да не купуват китайско оборудване за 5G мрежи

Американското правителство е "сериозно обезпокоено от технологични продукти, които правят американски данни достъпни на територията на една авторитарна държава и позволяват на разузнавателните служби да имат свободен достъп до тези данни или по друг начин да злоупотребяват с тях", се посочва в изявлението на департамента.

Китай и САЩ, които вече водят търговска война помежду си, започнаха битка и за технологично господство, отбелязва Франс прес.

Тръмп подписа указ за защита на телекомуникационните мрежи на САЩ

В името на националната сигурност правителството на президента Доналд Тръмп забрани миналата седмица на американските компании да продават части и компоненти на китайския технологичен гигант Хуавей, заподозрян от САЩ, че извършва шпионаж в полза на Пекин.
 
БТА