/ БТА
Продължава да расте броят на загиналите при украинския обстрел, улучил популярна пекарна в град Лисичанск, Луганска област. По последни данни изпод развалините са извадени телата на 20 души .
 
Градът бе превзет през 2022 г. от руските сили след ожесточена продължителна битка. „Украинската армия обстреля пекарна в Лисичанск, има цивилни под развалините“, съобщи по-рано в „Телеграм“ Леонид Пасечник, проруският управител на областта.

По последна информация под руините на пекарната е възможно да има 40 души.

"Според настоящите данни в резултат на обстрела на пекарна в Лисичанск 11 са загинали и 10 са ранени с различна степен на тежест", съобщи в Telegram назначеният от Русия министър на здравеопазването на Луганска област Наталия Пашченко.

"Спасителите също са открили около 10 души под развалините. Има и загинали сред тях", добави тя.

Пасечник добави, че пекарната е известно, че продава пресен хляб през уикендите.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че по време на нападението в сградата са се намирали "десетки цивилни" и че при атаката са били използвани западни оръжия.

Руските държавни медии публикуваха видеозапис на силно разрушена сграда, от която служители на Спешна помощ изваждат напълно смачкана кола.

Агенция ТАСС цитира руски служител от оперативните служби, според когото средната възраст на жертвите е между 30 и 40 години. Той е уточнил, че до момента сред загиналите няма деца и че разчистването на развалините продължава.