/ iStock/Getty Images
Падна часовниковата кула в истанбулския квартал Чаталджа
Цяла Западна Турция е в плен на лошото време, като поривите на ураганния вятър достигат до 80 километра в час, четирима души загинаха. Майка загина, след като се опита да защити детето си от падащ покрив, предадоха турските медии. Общо 19 души са ранени, като трима от тях са в критично състояние.

Силните пориви на вятъра доведоха и до падане на часовникова кула в истанбулския квартал "Чаталджа", а падането й беше запечатано на видео. За щастие при падането на огромната кула никой не е пострадал, информира НТВ. Граждани са подали сигнали за много изкоренени дървета от силния вятър.

Вятърът е съборил стени, отнесъл е и покриви. Нарушен е и трафик на международното летище в Истанбул. Босфорът е затворен за плавателни съдове, след като скоростта на вятъра достигна повече от 130 км/ч. Лошо време обхвана и района на Измир, където морето заля крайбрежната алея.


Изключително затруднени са и полетите на самолетите, като шест самолета не са могли да кацнат в Истанбул (на летищата "Истанбул" и "Сабиха Гьокчен").

Полетите са били пренасочени към Анкара и Измир.


По информация на СиЕнЕн-Тюрк два тира и камион в Истанбул са се преобърнали, а товарен кораб се е блъснал в пристанище в квартал Авджълар.

Двама души, които са пътували в микробус в град Бурса, са били ранени, след като изкоренено от урагана дърво е паднало върху колата, посочва НТВ.
Телевизия СиЕнЕн-Тюрк съобщава, че в град Коджаели са потънали седем лодки.

Ураганият вятър причини материални щети и в окръзите Мугла (най-вече в курорта Бодрум) и Балъкесир.
БТА