/ БГНЕС
Един човек загина и двама бяха ранени вследствие на силните бури и проливни дъждове, връхлетели Полша. Говорителят на службата Павел Фронтчак каза, че загиналият е плавал с лодка по река Нарев (Нарва), която се е преобърнала под напора на вятъра.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ОПУСТОШИТЕЛНАТА БУРЯ

полша буря
БГНЕС

През изминалата нощ спасителни екипи са работели на около 2000 места, като са разчиствали от паднали дървета пътища и електропроводи, поправяли са повредени покриви на сгради и са изпомпвали вода от наводнени мазета. По предварителни данни наводнени са около 400 сгради и 150 шосета и са повредени покривите на 59 жилищни и 43 стопански постройки. Без електричество са останали около 180 хиляди потребители.

Гореща вълна обхвана Южна и Източна Европа

Силен вятър с пориви до ураганен изкорени стотици дървета, повреди високоволтови далекопроводи и спря трафика по няколко шосета и ж.п. линии в северната част на чешката област Моравия, съобщи ТАСС.

полша буря
БГНЕС

Към 4 часа след полунощ е било спряно изцяло движението на влакове между Прага и Оломоуц заради паднали дървета. Това е причинило големи закъснения на над 20 влака, вкл. международни експреси.

Климатолози обявиха коя година е била рекордно топла (СНИМКИ)

Заради повалени дървета е било блокирано движението по шосетата в Северна Моравия, включително по магистралата, която води до Полша.
БТА