Турският премиер свика кризисна среща след нападение на кюрдски бунтовници
Турският премиер свика кризисна среща след нападение на кюрдски бунтовници / снимка: БГНЕС

Среща на високопоставени цивилни и военни отговорни представители ще се състои тази вечер в Анкара под ръководството на президента Абдуллах Гюл, след атаката на кюрдски бунтовници, при която бяха убити 16 турски войници в югоизточната част на страната, съобщи турският премиер Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от световните информационни агенции.

"След тази среща ще решим какви мерки да предприемем", каза Ердоган пред журналисти, след като гласува в своята избирателна секция в Истанбул на референдума по пакета от конституционни поправки, които включват и промяна в системата за избор на президент.

Ердоган призова за спокойствие след нападението, което идва няколко дни, след като турският парламент даде зелена светлина за трансгранична операция на турската армия в Северен Ирак срещу базите на бунтовниците на Кюрдската работническа партия (ПКК).

Началникът на генералния щаб на турската армия ген. Яшар Бююканът, както и четирима министри и високопоставени военни, ще участват в срещата, предвидена за 20, 00 ч.