Доналд Тръмп
Доналд Тръмп / Gulliver/Getty Images, архив
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обясни, че не е бил уведомен за твърденията, че Русия плаща на бунтовници да убиват западни войници в Афганистан, защото разузнаването преценило, че тази информация не е надеждна, предаде Франс прес.

"Разузнаването преди малко ме уведоми, че не е намерило тази информация за надеждна и затова не я е съобщило на мен или на вицепрезидента" Майк Пенс, написа той в Twitter.
Вчера сутринта Тръмп туитна, че никой не е информирал него или Пенс за "така наречените атаки срещу наши войски в Афганистан от руснаците", и отново разкритикува "медиите с фалшиви новини".

Тръмп подписа указ за опазване на паметниците в САЩ

Вестник "Ню Йорк таймс", последван от в. "Вашингтон пост" и в. "Уолстрийт джърнъл", писа, че руски агенти дискретно са дали пари на "близки до талибаните" бойци, за да убиват войници на САЩ или НАТО в Афганистан.

Тази информация е била предадена на американския президент и Съветът за национална сигурност към Белия дом я е обсъдил в края на март, без да бъде взето решение за някаква реакция, твърдят всекидневниците, цитирайки анонимни източници от американското разузнаване.
 


Русия и талибаните отрекоха тези информации, а Белият дом отрече президентът и вицепрезидентът да са били уведомявани за тях.
БТА