/ Guliver/Getty Images
Президентът на САЩ Доналд Тръмп определи днес като "много положителни" изявленията на Северна Корея за евентуален диалог със САЩ, повтаряйки същевременно, че всички варианти са на масата, предадоха световните агенции.
 
"Изявленията, дошли от Южна Корея и от Северна Корея, са много положителни. Ще бъде добре за света, добре за Северна Корея, добре за полуострова, но ние ще видим какво ще се случи", каза Тръмп, предаде АФП.
 
САЩ са готови за разговори със Северна Корея, но при подходящи условия

Той похвали участието на Северна Корея в Олимпийските игри в Южна Корея, предаде Ройтерс. "Мисля, че Северна Корея беше страхотна. Те се появиха. Те отидоха на Олимпийските игри, те отидоха на тях в добро настроение. Те се справиха добре", каза Тръмп.
 
Москва приканва Вашингтон и Пхенян към пряк диалог

Тези изявления президентът направи, след като Южна Корея обяви, че Северна Корея ще спре изпитанията на ракети и на ядрени оръжия и ще подложи на обсъждане целия си ядрен арсенал, ако САЩ се съгласят на преговори, допълва АП.
 
САЩ и Северна Корея си размениха предупреждения за ядрени удари

Изявленията за Северна Корея Тръмп направи пред журналисти в Овалния кабинет на Белия дом по време на среща с премиера на Швеция Стефан Льовен, с когото обсъждат въпроси, свързани търговията и сигурността.
БТА