САЩ заявяват пълна подкрепа към тибетците и будизма
По света виждаме авторитарни правителства, които са все по-нетолерантни към идеите, вярвания и практики, различни от техните собствени, информира Voice of Ameriva (VOA). Трагичните събития се развиват в Тибет, казва Узра Зея, американски дипломат, заместник-държавен секретар по гражданската сигурност, демокрацията и правата на човека в администрацията на Байдън от юли 2021 г., предава Voice of Ameriva (VOA).

В тибетски будизъм състраданието, емпатията и ненасилието е сърцето на идентичността и културно наследство на населението, казва тя. Но служителите на Китайската комунистическа партия представят тази религия на мира като екзистенциална заплаха за Китайската народна република, продължава дипломатът. За десетилетия, КНР е разработила драконовска система на репресии, казва Зея.

И въпреки това служителите на Китайската комунистическа партия по някакъв начин представят тази религия на мира като екзистенциална заплаха за Китайската народна република или КНР. В продължение на десетилетия КНР е разработила драконовска система на репресии срещу тибетския будизъм, посочва Зея. Тя заявява, че Съединените щати ще продължават да акцентират към това нарушение на човешките права в Китайската народна република, ще продължат да привличат международната солидарност в подкрепа на човешките права на тибетците.

„Продължаваме да призоваваме КНР да възобнови съдържателния и пряк диалог с Далай Лама или негови представители без предварителни условия“, каза политикът, съобщават от Voice of Ameriva (VOA).
Voice of Ameriva (VOA)/NOVA