Талибани нападнаха военна база в Южен Афганистан, принц Хари бил там
Талибани нападнаха военна база в Южен Афганистан, принц Хари бил там / снимка: Reuters, архив

Тежко въоръжени бунтовници нападнаха британска военна база в Южен Афганистан, като убиха двама американски морски пехотинци и раниха няколко войници, съобщи Ройтерс, като се позова на американски служители. При атаката срещу базата „Кемп бастиън” в провинция Хелманд са били убити 16 талибани.

Британският принц Хари също се е намирал във военната база, нападната от талибаните, но не е бил в опасност, заяви говорител на НАТО. Той е разпределен за четиримесечна мисия именно в тази база.

Нападателите са използвали миномети, ракети, гранатомети и леко стрелково оръжие, посочва БТА. Говорител на намиращата се наблизо американска военна база „Кемп ледърнек” каза, че при атаката са загинали двама войници от коалиционните сили, но не уточни националността им. При нападението е пострадала авиационна техника.

Атаката срещу военната база „Кемп бастиън” в Афганистан е била извършена в отмъщение за филма, който осмива Исляма, заяви говорител на талибаните пред Би Би Си. Според говорителя целта на атаката е била американски и британски военнослужещи и в нея са участвали 10 екстремисти.