/ iStock/Getty Images
Метъл групата System of a Down издаде първия си нов материал от 15 години - две нови песни в подкрепа на фонд за подпомагане на Армения (Armenia Fund), съобщи Контактмюзик.

Папа Франциск нарече трагедия случващото се в Нагорни Карабах и призова за мир

Членовете на бандата - Серж Танкян, Дарън Малакян, Шаво Одаджян и Джон Долмаян, са се събрали и са записали новите парчета, за да насочат общественото внимание към конфликта между Нагорни Карабах и Азербайджан.

Средствата от двете нови песни, озаглавени "Protect The Land" и "Genocidal Humanoidz", ще бъдат насочени към фонда за Армения. "Исках да покажа обединението на нашите хора по света за една обща кауза, илюстрирайки силата в числа.

Така че събрахме хора от всички възрасти и професии, които вярват и се борят за същата тази кауза. Едно е да ти хрумне идея, друго е да видиш как оживява", споделя Шаво.
 
 

 

We as System Of A Down have just released new music for the first time in 15 years. The time to do this is now, as...

Posted by System Of A Down on Thursday, 5 November 2020


"Без значение как се чувстваме един към друг, без значение какви проблеми сме имали в миналото, трябва да ги оставим настрана, защото това е по-голямо от "Систъм ъв а даун" и от всички нас. Трябва да направим нещо, за да подкрепим хората си", казва на свой ред Джон.

Великобритания отпуска един милион лири за пострадалите в Нагорни Карабах

Серж Танкян обяснява, че групата е твърдо решена да се бори с "несправедливостта, извършена срещу арменския народ". "Всички ние от System of a Down осъзнаваме, че това е екзистенциална битка за нашия народ, така че нещата са много лични за нас.

Това, от което се нуждаем в момента, е светът да остави настрана политиката и да подкрепи Армения", допълва Танкян. 
БТА