Трима души са били ранени, а поне двама са убити при две отделни стрелби в Ротердам, съобщават нидерландската полиция и местните медии. Стрелецът е бил арестуван, след като се е укрил в болница.
 

Ротердам стрелба
БГНЕС



Първата стрелба е станала жилищен блок, в който след това е избухнал пожар. Там е убита 39-годишна жена, а 14-годишната й дъщеря бе сериозно ранена, но малко по-късно също е починала, съобщи BBC. Предполага се, че извършителят е подпалил местопрестъплението след себе си.
 

Ротердам стрелба
БГНЕС

 

Вторият инцидент със стрелба е станал в класна стая в медицинския център "Еразъм", който се намира в най-голямата болница в Ротердам. Там също избухнал пожар, а преди това е застрелял преподавател - мъж на 46 години, който е починал от раните си.

 

Ротердам стрелба
БГНЕС



Елитни полицейски части са нахлули в болницата в търсене на заподозряно лице, облечено в бойно облекло, който е бил въоръжен с пистолет. Извършителят е действал сам, бил е облечен с няколко бронежилетки. Мъжът е арестуван на хеликоптерната площадка, като докато стигне до там също е произвеждал изстрели. От полицията се опасяват, че това може да доведе до още жертви на стрелбата.

Ротердам стрелба
БГНЕС

Ротердам стрелба
БГНЕС



Заподозреният е на 32 години, а мотивът за нападението остава неизвестен. Стрелецът е известен на правосъдната система - той е осъден за жестокост към животните през 2021 година, съобщиха на извънреден брифинг властите в Нидерландия.
 

Ротердам стрелба
БГНЕС



Очаквайте още подробности.