/ БГНЕС
Сръбският министър на образованието Бранко Ружич подаде днес оставка пред премиера на Сърбия Ана Бърнабич, съобщиха за ТАНЮГ от министерството на образованието. Обяснението за оставката е ужасното клане в белградския квартал „Врачар“ на 4 май, когато 14-годишен ученик застреля 8 деца и служител на охраната в ОУ "Владислав Рибникар".

Премиерът на Сърбия обвини социалните мрежи за масовите убийства

В тишината на тридневния национален траур, като отговорен и възпитан човек, професионалист в изпълнението на всички досегашни обществени задължения, като родител и гражданин на Република Сърбия, която винаги е на първо място за мен, и в съответствие с чл.23 от Закона за управлението при тези обстоятелства взех рационално и честно решение. „Подавам неотменима оставка от длъжността министър на образованието в правителството на Република Сърбия“, каза Ружич в писмо, изпратено до премиера Ана Бърнабич.

В писмото той допълва, че премиерът е знаел за това, че е предложил незабавно оставката си още в деня на трагедията. Той допълни, че "драматичните картини от събитията от училището, сълзите, пролети при изказване на съболезнования на неутешимите родители на пострадалите деца", ще останат в душата за цял живот.
БГНЕС