/ Gulliver/Getty Images
Испанската телевизия съобщи, че бившият крал Хуан Карлос I вече е напуснал страната. Съпругата му, доня София, остава в Испания. Само преди няколко дни тя кацна в Майорка, където възнамерява да прекара изнестно време. Там тя ще изчака краля Фелипе VI и кралица Летисия, които заедно с дъщерите си Леонор и София ще пристигнат в края на седмицата. Това ще е и първото появяване на монарха след обявяването на тежкото решение от баща му.

Крал Хуан Карлос отива в изгнание заради корупция

За момента не се съобщава в коя страна е отпътувал бащата на краля. Подобна информация не се съдържа нито в официалното съобщение от Сарсуела, нито в публикуваното по-късно изявление от адвоката на бившия крал Хавиер Санчес Хунко. В него, обаче се подчертава, че той остава на разположение на прокуратурата за всякакви въпроси и уточнения.

Фелипе Шести се отказва от наследството на баща си заради корупционен скандал

Преди два месеца Върховната прокуратура започна разследване по документи за проследяването на 80 милиона евро, които според бизнесдамата Корина Ларсен са разпределени от Хуан Карлос I за получаването на проекта за бързоскоростна железопътна линия от Мека до Медина през 2011 година.
БГНЕС