/ БГНЕС
Жена, която мастурбира, или двойка, която се е отдала на содомия - скулптури с такова експлицитно сексуално съдържание породиха полемика в Испания. Те са изложени на крайбрежен булевард във Валенсия, предаде АФП.
 
Творбите са дело на местен артист. Това е 74-годишният Антони Миро. Той е автор на редица "голи" произведения на изкуството и сега отхвърля критиките към новите си творби с аргумента, че гръцките антични вази са били украсявани с подобни еротични и сексуални сцени.

Според него много хора намират творбите му за нормални и те вместо да шокират децата, по-скоро пречат на техните "назадничави родители".
 
Консервативната асоциация "Семеен форум" обаче е недоволна, че творбите на Антони Миро са изложени на места, на които минават много семейства с деца. От организацията са категорични, че показването на сцени на мастурбация или на фелацио, при които се виждат и интимни части, не е допустимо.
 

БГНЕС


От асоциацията смятат още, че излагането на скулптурите може да е в нарушение на Закона за защита на непълнолетните, тъй като без предварително предупреждение те се сблъскват със сцени, които са неподходящи за тяхната възраст.
 
Творбите на Антони Миро са част от негова бъдеща експозиция, която ще бъде представена в новия културен център Марина във Валенсия.
БТА