Парад в Северна Корея
Парад в Северна Корея / БГНЕС
Северна Корея отбеляза 70-ата годишнина от основаването си с парад с маршируващи войници, танкове и военна техника, но не показа своите междуконтинентални балистични ракети, за които се смята, че могат да достигнат територията на САЩ, пише британският в. "Телеграф", като отбелязва, че парадът беше по-малко бомбастичен от предишните години и голяма част от него беше посветена на възхвала на усилията на гражданите за укрепване на икономиката.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПАРАДА ТУК

Според анализатори промяната на фокуса и липсата на обичайният визуален шовинизъм не само подчертават значението, което лидерът Ким Чен-ун придава на икономиката, а и може да се тълкуват като помирителен жест към Вашингтон, на фона на стигналите до задънена улица преговори за денуклеаризацията.

5 неща, които са забранени в Северна Корея (ВИДЕО)

Съществуваха опасения, че администрацията на американския президент Доналд Тръмп може да сметне показването на усъвършенствани ракети на парада за провокация, дестабилизирайки нестабилното разведряване, съществуващо от паметната среща на лидерите на двете страни в Сингапур, припомня в. "Телеграф".
БТА