/ iStock/Getty Images
Неваксинирани албански студенти не бяха допуснати във Факултета по природни науки в Тирана, което доведе до сблъсъци между тях и охраната на учебното заведение, която повика на помощ и полицията, съобщи "Албениън дейли нюз".

Местни медии информират, че студентите са блокирали автомобилното движение пред Факултета по природни науки в албанската столица. Недоволни от решението на здравните власти да не ги пуснат да влязат в аудиторията, неваксинирани студенти са препречили пътя, а в района са разположени много полицейски служители.

Решението трябва да бъде в обучение онлайн, заяви един от протестиращите студенти. Те ни оставиха без отговор, ние трябва да знаем как ще бъдем третирани, това са неупълномощени хора, те не разбират сертификатите, които студентите им показват, недоволства студентът.

Zапочва новата академична 2021-2022 година в Албания след отлагането ѝ от 11 октомври заради малкия брой ваксинирани студенти. Съгласно въведените правила студентите, преподавателите и служителите в университетите в Албания трябва да притежават сертификат за ваксинация срещу COVID-19 или всяка седмица да си правят тест.
БТА