САЩ няма да отменят санкциите срещу Русия, докато тя не изпълни ангажиментите си от Минск
САЩ няма да отменят санкциите срещу Русия, докато тя не изпълни ангажиментите си от Минск / БГНЕС

САЩ няма да отменят санкциите си срещу Русия, докато тя не изпълни условията от Минските споразумения за конфликта в Украйна. Това заяви Барак Обама на пресконференция в кулоарите на срещата на Г-20 в Китай, предаде ТАСС.

Американският президент съобщи, че е обсъждал с руския президент Владимир Путин темата за Украйна и му е заявил ясно, че санкциите няма да бъдат отменени, докато Москва не изпълни ангажиментите си от Минск.

"Важно е двете страни (в конфликта в Източна Украйна) да постигнат съгласие през следващите седмици и да определят последователността, в която този документ да бъде реализиран", каза Обама.

На пресконференцията в Ханчжоу президентът на САЩ каза още, че е обсъдил с Путин съвместната борба на двете държави с джихадистите от "Ислямска държава" и Фронта "Ан Нусра".

Обама добави, че двамата са говорили за проблема за кибернетичната сигурност, но отказа да коментира предположенията, че неотдавнашната хакерска атака срещу централата на Демократическата партия в САЩ е дело на руски хакери.

Източник: БТА