Коронавирусът ще промени света и той вече няма да бъде такъв, какъвто го познаваме. Милиона хора могат да изгубят работата си заради пандемията. Как отделните държави планират да стимулират икономиките си? Вижте в канала "7-те НАЙ" във vbox7:

САЩ

Камарата на представителите на САЩ одобри пакет от мерки на стойност 2,2 трилиона долара за облекчаване на ударите, които понася икономиката от пандемията от коронавирус.

Италия

Министър-председателят на страната Джузепе Конте обяви, че правителство отпуска 25 милиарда евро като част от икономическите мерки за борба с избухналата епидемия от коронавирус.

Срив на икономиката на една европейска страна ще срине икономически цяла Европа

Испания

Испанските власти решиха да отпуснат общо 200 милиарда евро за борба с коронавируса и икономическите последици за страната.

Франция

Френското правителство обяви помощ от 45 милиарда евро за компаниите и служителите за борба с коронавируса.

Френската икономика губи 120 милиарда евро заради коронавируса

Канада

За да помогне на Канада да се справи с пандемията от коронавирус, канадският премиер Джъстин Трюдо обяви план от 27 милиарда канадски долара за преки помощи, както и 55 милиарда долара за отлагане на данъчни плащания.

икономика
iStock/Getty Images

Турция

Президентът на Турция Реджеп Ердоган обяви пакет от 15 млрд. Ддлара (100 млрд. турски лири), за да помогне на турската икономика да се справи с кризата заради новия коронавирус.

Ердоган
БГНЕС

Нова Зеландия

Пакетът на Нова Зеландия е 12,1 млрд. долара или 4% от БВП на страната. Това е един от най-големите пакети за финансиране на глава от населението в света.