/ iStock/Getty images
Руската противовъздушна отбрана е унищожила 117 дрона и 4 тактически ракети, изстреляни през нощта от Украйна, включително над Курска област, предаде руското министерство на отбраната.

Ракетите и 37 дрона са били унищожени над Курска област, съобщи министерството в Телеграм, а 37 дрона са били унищожени над Воронежка област.

Министерството не съобщава точния брой на изстреляните от Украйна ракети и дронове.

Губернаторът на Воронежка област Александър Гусев съобщи в Телеграм, че няма жертви и пострадали, но добави, че няколко жилищни сгради са понесли щети.

Футболният мач между московския отбор "Спарак" и воронежкият "Факел" ще се проведе в Москва, съобщи в Телеграм руската Футболна лига.

Украйна е свалила 17 от общо 23 дрона изстреляни от Русия по време на нападение тази нощ, което е нанесло щети на инфраструктурата в няколко региона, съобщиха военновъздушните сили на страната и местните власти.

Украинските военновъздушни сили добавиха, че руските сили са изстреляли и две управляеми ракети Х-59/69.

Според местните власти атаката е засегнала инфраструктурата в Черниговска и Житомирска област, като не се съобщава за жертви.

Военновъздушните сили са свалили един дрон в южната Николаевска област, добави областният управител Виталий Ким. Отломките са повредили две частни жилища, добави той. Няма данни за жертви.

Губернаторите на централните Киевска, Черкаска и Кировоградска област съобщават, че няма нанесени щети на инфраструктурата или пострадали след нападението.

Губернаторът на Киев Руслан Кравченко заяви, че отломките са предизвикали горски пожар, който междувременно е бил потушен.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
 
Асен Георгиев/БТА