/ БТА
Русия заяви, че нейните сили са завзели село Вовче в Източна Украйна, което е последният от поредицата успехи на фронтовата линия, за които Москва твърди през последните седмици, предаде АФП.

Вовче се намира на около 16 км северозападно от Авдеевка - град, който Русия превзе през февруари и откъдето нейните войски продължават да настъпват.

Министерството на отбраната на Москва съобщи в ежедневния си брифинг, че нейни армейски части са "освободили село Вовче" в източната част на Донецка област и са "подобрили тактическите си позиции".

Съобщението идва ден, след като Русия заяви, че нейните войски са поели контрола над Прогрес и Евгеновка - села, разположени само на няколко километра от Вовче.

През юни украинските власти призоваха всички останали жители да се евакуират от Вовче на фона на руските въздушни удари. В селото са останали само 7 души от около 100 общо население преди конфликта.

Москва твърди, че през последните седмици е превзела редица села и населени места, много от които се състоят от не повече от няколко улици и изоставени сгради.

Нито една от двете страни не е успяла да постигне решителен пробив. Както Москва, така и Киев твърдят, че си нанасят тежки поражения, почти две години и половина след като Русия започна офанзивата си. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС