Разпознато беше още едно от телата, намерени в „Коста Конкордия”
Разпознато беше още едно от телата, намерени в „Коста Конкордия” / снимка: Reuters, архив

Tялото на още една от жертвите на разбилия се в скали кораб „Коста Конкордия” беше разпознато официално и се оказа, че е на германска гражданка, предаде АФП, като се позова на италианските власти.

Компанията оператор на кораба „Коста крочиере” обяви, че е  приключено източването на горивото в кораба. То започна на 20 февруари и се извършваше от холандска фирма с участието на 20 плавателни съда и 100 експерти. Сега предстои избор на фирма, която да изтегли кораба на брега, отбелязва БТА. Досега са представени шест оферти. Най-добрата ще бъде избрана през април.

Вчера в останките на кораба бяха намерени пет трупа. Така жертвите станаха 30. Издирват се само двама души. На кораба имаше 4200 пътници и екипаж.

На 13 януари вечерта корабът „Коста Конкордия” се удари в скали, заседна и се наклони в пристанищната зона на остров Джилио. Последва паническа евакуация на намиращите се на борда пътници и екипаж. Много оцелели разказаха за сцени на „апокалипсис” и паника, с борба между туристите за качване на спасителните лодки, които при това членовете на екипажа не успявали да спуснат във водата.