Райс: Русия все повече излиза извън закона в Грузия
Райс: Русия все повече излиза извън закона в Грузия / Sofia Photo Agency

Русия все повече излиза извън рамките на закона в конфликта в Грузия, като причинява безотговорни разрушения в своя малък съсед и се опитва да го задуши", заяви американският държавен секретар Кондолиза Райс, цитирана от Ройтерс.

В интервю за Си Би Ес Нюз Райс използва едни от най-острите думи в осъждането на Русия досега, отбелязва агенцията. "Русия много очевидно се изолира. Тя все повече и повече излиза извън закона в този конфликт", заяви Райс в интервю в Брюксел. „Москва възнамеряваше и вероятно все още възнамерява да задуши Грузия и нейната икономика”, отбеляза тя.

Русия издига преграда между себе си и останалия свят и рискува да съсипе своето досие на интеграция в глобалните институции - тя е губещият тук. Така Райс отговори на неколкократните въпроси какво ще направят САЩ или НАТО, ако Русия не спази обещанието си и не напусне Грузия. „НАТО показа сила и единство с решението си да замрази редовните контакти с Русия”, заяви Райс. „Посланието е ясно и ще продължим да обмисляме какви други последици са подходящи, докато Русия демонстрира такова поведение”, каза още тя.